Overige video's

Spinazierisotto met zalm

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 4 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 3 minuten.
  2. Schep de risottorijst erbij en roer tot de korrels glazig zijn.
  3. Giet de wijn bij de rijst en roer tot al het vocht is opgenomen.
  4. Schep hierna steeds een soeplepel bouillon in de pan en blijf roeren.
  5. Voeg een nieuwe schep bouillon toe wanneer het vocht bijna is ingekookt.
  6. Roer, als de rijst nog net niet beetgaar is, de citroenrasp, -sap en mascarpone door de risotto.
  7. Voeg de tuinbonen en spinazie toe en kook circa 5 minuten mee.
  8. Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  9. Bestrooi de risotto met de peterselie en Parmezaanse kaas.

Wijnadvies

Gerookte zalm en chardonnay is een klassieke combi. Kies in dit geval voor Sensas Chardonnay, uit het zuiden van Frankrijk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.