Overige video's

Spinaziegratin met aardappelpuree en saucijsjes

Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
14 g
Vezels 14 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Blancheer de spinazie 2 minuten. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken in een zeef. Druk het vocht er met de bolle kant van een lepel goed uit.
  3. Klop de eieren los met zout en peper en meng de kaas erdoor. Hak de spinazie grof en meng deze door het eimengsel. Schep dit in de ovenschaal en zet circa 25 minuten in het midden van de oven tot het eimengsel gestold is.
  4. Bestrooi de saucijsjes met zout en peper en prik ze in met een vork. Verhit het bakproduct en bak hierin de worstjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  5. Giet intussen de aardappels af en stamp er met de melk, boter, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
  6. Serveer de aardappelpuree met de spinaziegratin en de saucijsjes.

Bereidingstip

Vervang de saucijsjes in dit recept door slavinken of merguezworstjes. Liever vega? Neem dan een kaasschnitzel.

Gebruik 100 ml warme melk en 100 gram roomkaas met tuinkruiden in plaats van 200 ml melk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
14 g
Vezels 14 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.