Overige video's

Spinazie-quiche

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in en bekleed hem met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  2. Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart.
  4. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef.
  5. Klop de eieren los met de kruiden.
  6. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt.
  7. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem.
  8. Verdeel de tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin.
  9. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bereidingstip

In plaats van verse kruiden kun je ook 1 theelepel gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden gebruiken.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.