Overige video's

Spinazie-omelet met chorizo en grapefruit

Deze lunch gaat niet onopgemerkt voorbij. Een omelet met chorizo, grapefruit en geitenkaas, dat is een verrassend lekkere combinatie!
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 1,7 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakjes chorizo op de laagste stand tot ze knapperig zijn. Neem uit de pan. Fruit de ui in het bakvet op een lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
  2. Hak intussen 450 gram spinazie fijn. Rasp de helft van de grapefruit. Meng de gehakte spinazie met de eieren, chorizo en grapefruitrasp. Schep driekwart van de gebakken uien erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de koekenpan opnieuw en giet het spinaziemengsel erin. Verdeel gelijkmatig over de pan en bak de omelet afgedekt circa 5 minuten op een lage stand. Verdeel de kaas erover.
  4. Snijd het vruchtvlees van de grapefruit in partjes en snijd eventueel de rest van de schil in sliertjes. Serveer de omelet met de overige spinazie, ui en grapefruit als salade erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.