Overige video's

Spinazie met tomaat, spekjes en ei

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
9 g
Hoofdingrediënten Spinazie (188) Tomaat (216)

Bereiden

  1. Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig en lichtbruin. Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
  2. Giet 3 eetlepels olijfolie in een wok of hoge (koeken)pan en roerbak de spinazie enkele minuten op een vrij hoog vuur. Voeg tijdens het roerbakken de knoflook uit de knijper toe.
  3. Schep de spinazie in de vuurvaste schaal. Schep op deze laag de stukjes tomaat.
  4. Druk met de bolle kant van een grote lepel 4 holtes in deze laag. Breek in elke holte een ei. Steek hier en daar een takje rozemarijn in het gerecht.
  5. Plaats de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Strooi de knapperige, warme spekjes over het gerecht. Eet er bijvoorbeeld rijst bij.

Variatie

Vervang de spekjes door blokjes salami of plakjes gedroogde worst. In tegenstelling tot de spekjes hoeven deze niet te worden gebakken. Vervang de spekjes door gekookte, warme mosselen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
9 g
Hoofdingrediënten Spinazie (188) Tomaat (216)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.