Overige video's

Spinazie-linzenstamppot

4 gemiddeld klein gerecht, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Vezels 9 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Smelt de boter en bak hierin de wortel circa 10 minuten op een lage stand. Voeg de bleekselderij, prei en tijm toe en bak de groente in circa 15 minuten zacht.
  2. Voeg de linzen toe en bak al roerend 10 minuten. Pureer het linzenmengsel grof.
  3. Verhit de spinazie in een koekenpan tot alle blaadjes geslonken zijn. Voeg de crème fraîche en nootmuskaat toe en bak 8 minuten op middelhoge stand.
  4. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak hierin de courgette 3 minuten aan een kant. Zet een kookring in het midden van een bord en vul deze voor een kwart met het linzenmengsel.
  5. Schep 1 eetlepel spinazie erbovenop en vul weer aan met het linzenmengsel. Leg de courgetteplakjes iets overlappend in een cirkel erop.
  6. Verwijder de kookring voorzichtig en herhaal dit op de overige borden. Garneer met de tuinkers en serveer direct.

Wijnadvies

De spinazie in dit recept smaakt heerlijk bij de groene tonen van de Chileense Que Mas Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Vezels 9 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.