Overige video's

Spinazie-kokossoepje met knoflookcroutons

4 eenvoudig lunch, voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng 2 eetlepels olie met de knoflook en een snuf zout en wentel de broodblokjes erdoor. Spreid het brood uit op de bakplaat en bak de croutons in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  3. Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de ui en rode peper. Voeg zodra de ui glazig is de spinazie toe en bak tot alles is geslonken.
  4. Voeg de bouillon en limoensap toe en warm 2 minuten door. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de soep in kommetjes, roer de kokosmelk er voorzichtig in een swirl door en bestrooi met de croutons.

Wijnadvies

Huiswijn rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.