Overige video's

Spiesjes van kip met abrikozen en appel
Spiesjes van kip met abrikozen en appel
(0)

Spiesjes van kip met abrikozen en appel

Categorie hoofdgerecht
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Laat de spiesjes weken in heet water.
  2. Was en droog de appels en boor de klokhuizen eruit. Snijd de appels in 8 parten of blokken. Snijd ze niet te klein omdat ze anders uit elkaar vallen aan de spies.
  3. Schep de stukken appel, kipfilet en abrikozen en de rest van de ingrediënten door elkaar in een grote kom en laat een uurtje marineren.
  4. Rijg alle stukken aan de spiesjes en rooster ze om en om op de barbecue in circa 8 minuten gaar en bruin.

Variatie

Snijd 150 gram feta in 8 niet te kleine blokken. Vermeng de feta met 400 gram biefstuk in kleine blokjes, 200 gram kleine tros-tomaatjes, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en wat zout en versgemalen peper. Laat een uur marineren en rijg vervolgens de fetablokjes, vleesblokjes en tomaatjes aan de spiesjes. Rooster ze om en om op de barbecue in circa 5 minuten bruin. Rijg op dezelfde manier voorgekookte kleine gehaktballetjes, blokjes courgette en minimozzarella aan een spiesje en rooster ze om en om op de barbecue in circa 5 minuten bruin. Snijd 600 gram zalmfilet in 16 gelijke blokken en wikkel ze in gehalveerde plakjes ontbijtspek. Rijg deze om en om met blaadjes salie en trostomaatjes aan de spiesjes en en rooster ze om en om op de barbecue in circa 5 minuten bruin.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.