Overige video's

Spies van zalm en kabeljauw

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g

Bereiden

  1. Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke blokjes. Doe deze in een kom.
  2. Maal de ingrediënten voor de kruidenolie met de staafmixer tot een gladde groene olie en verdeel 4 eetlepels hiervan over de vis. Schep goed door.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de linten courgette op en rijg ze steeds tussen 2 stukken zalm en 2 stukken kabeljauw en aan een spies.
  4. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bestrijk de courgetterolletjes met wat kruidenolie en bak de spiesen hoog in de oven in circa 10 minuten bruin en gaar.
  6. Leg ze op de borden, druppel er nog wat kruidenolie over en geef er een part citroen bij om uit te persen.

Wijnadvies

Stevig wit, vooral vanwege de knoflook-kruidenolie. Denk aan Monastier of Koopmanskloof Chardonnay Fairtrade. Ook de Stoney Creek Chardonnay-Sémillon past prima. Evenals de rosé van Monastier of Eco Balance bio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.