Overige video's

Spiegelei met tomaat en avocado

4 eenvoudig ontbijt, brunch, lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Trostomaat (84) Avocado (157)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoge stand en leg de plakken tomaat erin. Maal er wat zout en peper over en bestrooi met de kruiden.
  2. Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze met hele dooiers tussen de tomaten glijden. Zet de warmtebron iets lager en laat de eieren met het deksel schuin op de pan in circa 5 minuten garen.
  3. Halveer intussen de avocado en wip de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken.
  4. Leg de plakken avocado de laatste minuut op de spiegeleieren. Bestrooi met zout en serveer direct. Lekker met geroosterd brood.

Bereidingstip

Dit spiegelei kun je ook vervangen door een omeletje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Trostomaat (84) Avocado (157)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.