Overige video's

Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Vezels 7 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de komijn en rode peper toe en fruit nog 1 minuut. Neem uit de pan en houd apart.
  2. Verhit de pan opnieuw en bak hierin de stukjes chorizo op een lage stand in een paar minuten krokant. Houd apart.
  3. Kook intussen de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Snijd de roosjes en de steel van de bloemkool fijn. Voeg de fijngesneden bloemkool toe aan de aardappels en kook afgedekt nog 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  4. Schep terug in de pan en voeg de boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
  5. Schep de gebakken ui en specerijen erdoor en serveer met de krokante chorizo.

Wijnadvies

Chorizo schreeuwt om Rioja Crianza van Antano. Die blijft fier overeind bij deze pittige Spaanse invloeden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Vezels 7 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.