Overige video's

Spicy aardappels met tartaartje en mieriksworteldip

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappels met zout circa 4 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Meng de tomatenpuree met de bouillon, cayennepeper en komijn. Schep dit mengsel door de aardappels en verdeel ze over een bakplaat.
  3. Leg er de partjes citroen, laurier en knoflook tussen en besprenkel met 3/4 van de olijfolie. Bak de aardappels in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  4. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dip. Kook de broccoli.
  5. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Bak ze in de rest van de olie circa 2 minuten per kant.
  6. Serveer de aardappels met de tartaartjes, broccoli en dip.

Variatie

Ook lekker met vissticks in plaats van tartaartjes. Vervang broccoli door sperziebonen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.