Overige video's

Sperzieboon’frietjes’ met limoen-avocadomayo

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in water.
  2. Blancheer de sperziebonen circa 2 minuten. Droog de sperziebonen en smeer ze in met de olijfolie.
  3. Spies een sperzieboon op 2 satéprikkers en maak vol met de resterende sperziebonen, tot de 2 spiesjes vol zitten. Herhaal dit tot alle sperziebonen op zijn.
  4. Rooster de sperziebonen circa 10 minuten op de barbecue en keer om tot beide kanten goed gekleurd zijn.
  5. Pureer intussen de mayonaise met de avocado en het limoensap tot een gladde saus. Serveer de sperziebonen met de mayonaise en bestrooi met de limoenrasp.

Bereidingstip

Marineer de sperziebonen na het blancheren circa 30 minuten in een mengsel van knoflook, ketjap en rode peper voor een oosterse twist.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.