Overige video's

Sperziebonen
 met krieltjes, ei
 en romige pestosaus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
14 g
Vezels 9 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en kook intussen de eieren in 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
  2. Verwarm de crème fraîche in een pannetje op een lage stand en roer de pesto erdoor. Zorg ervoor dat de saus niet kookt.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten rondom goudbruin. Serveer de sperziebonen met de krieltjes, pestosaus en een ei.

Bereidingstip

Heb je iets meer tijd, maak dan je eigen verse pesto. Maal 1 handje geroosterde pijnboompitten met 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook en 25 gram geraspte Parmezaanse kaas in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg in een straaltje 75 ml olijfolie extra vergine toe en meng tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
14 g
Vezels 9 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.