Overige video's

Sperziebonen met feta en amandelsaus

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
12 g
Hoofdingrediënten Sperzieboon (91) Feta (166)

Bereiden

  1. Week het brood voor de amandelsaus in de melk. Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook.
  2. Giet de olijfolie en het citroensap er in een straaltje bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart.
  3. Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar.
  4. Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor. Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta.
  5. Serveer met de amandelsaus. Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.

Variatie

Vervang de amandelsaus door een laagje mosterd-tijmkruimels. Meng 150 gram kruimels van witbrood in een braadslede of ovenschaal met 25 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels tijmblaadjes en 1 eetlepel citroenrasp. Rooster dit 10-12 minuten in een oven van 180°C.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
12 g
Hoofdingrediënten Sperzieboon (91) Feta (166)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.