Overige video's

Spekspiesjes met spicy pindasaus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
18 g
Hoofdingrediënten Speklapje (34) Rode peper (396)

Bereiden

  1. Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de speklapjes ermee. Rijg de speklapjes in de lengte aan de spiesen en zet apart.
  2. Maal de pinda's bijna fijn in een keukenmachine of gebruik een vijzel.
  3. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper 2-3 minuten.
  4. Voeg kaneel, chilipoeder, kippenbouillon, gezeefde tomaten en de gemalen pinda's toe en verwarm al roerend tot een lichtgebonden saus.
  5. Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster hierin de spekspiesjes circa 3 minuten per kant. Serveer de spiesjes met de pindasaus.
  6. Lekker met rijst en bruine bonen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
18 g
Hoofdingrediënten Speklapje (34) Rode peper (396)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.