Overige video's

Spekspiesjes met rijst en broccoli

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 835 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
17 g

Bereiden

  1. Rasp de schil van een halve citroen en pers de hele citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met knoflook, sambal oelek en ketjap. Bestrijk het vlees ermee en marineer het afgedekt 30 minuten in de koelkast.
  2. Laat houten prikkers weken in water. Kook de rijst en de broccoli.
  3. Rijg het vlees afgewisseld met ui als een slinger aan de spiesen. Strijk er olie over.
  4. Rooster de spekspiesen in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe om.
  5. Serveer ze bestrooid met gefrituurde uitjes bij de rijst en broccoli.

Bereidingstip

Je kunt de spekspiesjes ook bereiden op de barbeque of onder een hete ovengrill

Variatie

Vervang ui eens door champignons.

Voedingswaarde p.p.
Energie 835 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.