Overige video's

Speklapjes met honingjus op gestoofde zuurkool
Speklapjes met honingjus op gestoofde zuurkool
(16)

Speklapjes met honingjus op gestoofde zuurkool

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
21 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uiringen. Voeg de zuurkool toe en bak deze 2 minuten mee.
  2. Bestrooi de speklapjes met zout en peper. Giet de room bij de zuurkool en stoof zachtjes 15 minuten.
  3. Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de speklapjes in 10 minuten goudbruin en krokant. Schep het vlees uit de pan en houd het even warm.
  4. Giet een scheutje water bij het bakvet en voeg de honing en tijm toe. Roer tot een jus.
  5. Schep een bedje zuurkool op warme borden. Leg het spek erop en sprenkel de jus erover. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
21 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.