Overige video's

Speklapjes met abrikozenglazuur

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in een pannetje (of in de magnetron, zonder deksel 2 minuten op 400 Watt).
  2. Meng de jam met de sojasaus, de olie, de knoflook en de gemberwortel.
  3. Rol de speklapjes op en rijg ze aan de stokjes. (Week de houten stokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.)
  4. Lak de speklapjes met het abrikozenglazuur. Rooster ze 5-6 minuten op een hete barbecue en keer ze af en toe om.

Variatie

Bestrijk het vlees eens met een mengsel van olijfolie, knoflook, tomatentapenade, gemalen kardemom, cayennepeper of kaneelpoeder en munt. Of olijfolie, knoflook, wittewijnazijn of mosterd en Provençaalse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn).

Wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.