Overige video's

Speklapjes in ketjapsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
15 g
Hoofdingrediënten Speklapje (34) Prei (208)

Bereiden

  1. Bestrooi de spekrepen met gemberpoeder, zout en peper. Giet er een scheutje ketjap over, meng goed en laat even marineren.
  2. Verhit de olie en bak hierin het vlees in porties zodat het niet gaat koken. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
  3. Meng de ketjap, azijn en een scheutje water erdoor en laat circa 20 minuten sudderen op een lage stand zodat de saus indikt. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe.

Bereidingstip

Lekker met witte rijst of gebakken rijst met mix voor nasi goreng.

Vervang de prei door reepjes komkommer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
15 g
Hoofdingrediënten Speklapje (34) Prei (208)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jane 21-09-2019
Heerlijk met bami
Elsgrijsbach 02-09-2016
Heerlijk!