Overige video's

Spekkoek

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
19 g
Print

Bereiden

  1. Klop de boter en beide suikers met de mixer romig. Klop een voor een de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel ze luchtig door het botermengsel.
  2. Spatel de bloem met een snufje zout erdoor. Verdeel het beslag in twee delen en meng de specerijen door een helft.
  3. Verwarm de ovengrill. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Schep 3 eetlepels bruin beslag in de vorm en strijk met de bolle kant van een lepel uit tot een laagje van circa 3 mm dik. Zet de vorm circa 15 cm onder de grill en laat het laagje 3-4 minuten garen.
  4. Neem uit de oven en verdeel een laagje wit beslag over de lichte laag. Zet weer 3 minuten onder de grill. Prik blaasjes die eventueel ontstaan in voordat je de volgende laag maakt.
  5. Herhaal tot al het beslag op is en eindig met een bruine laag. Zet de oven uit en laat nog circa 10 minuten in de open oven staan. Laat de spekkoek buiten de oven circa 1 uur afkoelen.

Bereidingstip

Een goede spekkoek heeft tussen de 17 en 22 laagjes.

Geef je spekkoek nog meer smaak en voeg cacaopoeder of vanille-, rum- of amandelaroma toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.