Overige video's

Spekfakkels
Spekfakkels
(4)

Spekfakkels

Een speklap mag niet ontbreken tijdens de barbecue. Deze spekfakkels zien er meteen lekker uit, maar zijn heel eenvoudig om te maken! Een gekruide speklap om een spiesje draaien en klaar is je spekfakkel.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
12 g
Vezels 0 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Meng de specerijen met de olijfolie, zout en peper. Snijd de speklappen in de lengte in 2 repen. Verdeel het specerijenmengsel over de speklappen. Prik de uiteinden van de speklappen op een spies en draai de 2 repen om de spies heen. Steek het uiteinde van de speklap weer door de spies om deze vast te zetten. Herhaal dit met de overige speklappen. Laat de spiesen minimaal 6 uur (bij voorkeur een hele nacht) marineren. Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Bak de spiesen op de barbecue in circa 10 minuten rondom knapperig en goudbruin.

Bereidingstip

Voor deze spekfakkels kun je met de kruiden en specerijen blijven variëren met de potjes uit je keukenkastje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
12 g
Vezels 0 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.