Overige video's

Speculaastaartje met appel en amandel

4 eenvoudig tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1140 kcal
Koolhydraten 108 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
41 g

Bereiden

  1. Meng de gesmolten boter met de speculaaskruimels.
  2. Zet de kookring op de bakplaat en schep wat van het speculaasmengsel erin. Strijk dit met de achterkant van een vochtige lepel glad en druk aan tot een bodempje van circa 1/2 cm dik.
  3. Druk uit de ring en vorm van het mengsel zo 8 cirkels op de bakplaat.
  4. Zet de bakplaat (of alleen het bakpapier) in de diepvries zodat de speculaasbodems stevig worden.
  5. Verhit intussen 1 eetlepel boter en bak hierin de appelblokjes met de honing lichtbruin.
  6. Schep de rozijnen en amandelspijs erdoor en laat afkoelen.
  7. Leg op 4 bordjes een speculaasbodempje en verdeel het appelmengsel erover. Gebruik eventueel de bakring als hulpje om te vullen.
  8. Leg een tweede bodempje op de vulling en schep er een toef mascarpone op.
  9. Verkruimel de overige speculaasjes erover.
  10. De taartjes zijn erg machtig, snijd ze eventueel doormidden om te delen.

Bereidingstip

Vervang de appels door abrikozen of peren.

Meng 1 theelepel koekkruiden of het merg van 1 vanillestokje door de appelvulling.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1140 kcal
Koolhydraten 108 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
41 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.