Overige video's

Speculaaspudding met appelharten

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
19 g
Hoofdingrediënten Appel (167)

Bereiden

Verwarm de oven op 180°C. Stamp de speculaasjes fijn. Klop de melk met de room, suiker, kaneel en eieren los en roer de gestampte speculaas erdoor. Giet dit in de cakevorm en zet deze in een ovenvaste schaal met een laagje water. Zet de schaal in de oven en bak de pudding in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Steek harten uit de appelplakken en bestrooi ze met suiker en kaneel. Snijd de pudding in stukken en serveer met een of meerdere appelharten.

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180°C. Stamp de speculaasjes fijn.
  2. Klop de melk met de room, 50 g van de suiker, kaneel en eieren los en roer de gestampte speculaas erdoor.
  3. Giet dit in de cakevorm en zet deze in een ovenvaste schaal met een laagje water.
  4. Zet de schaal in de oven en bak de pudding in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen.
  5. Steek harten uit de appelplakken en bestrooi ze met suiker en kaneel. Snijd de pudding in stukken en serveer met een of meerdere appelharten.

Bereidingstip

Lekker met lobbig geslagen room.

Variatie

Je kunt de pudding natuurlijk extra feestelijk aankleden met schuimpjes en pepernoten of suikergoed.

Wijnadvies

Wie zoet is krijgt lekkers! Lekker snoepen van een glaasje San Lucar Cream Sherry bijvoorbeeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
19 g
Hoofdingrediënten Appel (167)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.