Overige video's

Speculaasjes

14 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0 g

Voorbereiden

Meng de bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout. Voeg de boter toe en wrijf alles met een koele hand tot een korrelig deeg. Kneed het daarna niet te lang tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak in folie en leg minimaal 1 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestuif het werkvlak en de deegroller met wat bloem.
  2. Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik en steek of snijd figuurtjes uit het deeg. Garneer eventueel met amandelen.
  3. Leg de speculaasjes op de bakplaat en bak ze in de oven in 14-15 minuten gaar. Laat afkoelen op de bakplaat.

Bereidingstip

Gebruik eens een speculaasplank. Bestrijk de plank voor het gebruik met arachide- of zonnebloemolie of bestuif de plank met bloem. Druk het deeg aan in de vorm en rol er met een deegroller over. Snijd met een scherp mes het overtollige deeg eraf. Tik met de vorm stevig op het bebloemde werkvlak zodat de speculaasjes of speculaaspop vanzelf loslaten. Leg de speculaasjes of speculaaspop op de bakplaat en bak in de oven

Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.