Overige video's

Speculaasbrokken met chocoladestukjes

8 gemiddeld snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
9 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (172)

Bereiden

  1. Doe het bakmeel met de speculaaskruiden, een snufje zout, het suiker en boter in een kom en mix met twee messen of een handmixer tot een kruimelig deeg. Voeg melk toe en kneed tot een soepel deeg.
  2. Kneed met de hand de gehakte chocolade door het deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat een half uur opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol het deeg uit tot een dikke lap van circa 1 cm en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Snijd naar keuze vormen van gelijke grootte. Bak de speculaas in circa 20 minuten bruin. Laat afkoelen op het bakpapier en breek het in stukken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
9 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (172)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.