Overige video's

Speculaas-cruffins
Speculaas-cruffins
(8)

Speculaas-cruffins

Wat is een cruffin? Een cruffin is een kruising tussen een croissant (lekker luchtig) en bak je
in een muffinvorm. Zo al lekker, maar meestal krijgt de cruffin ook nog een heerlijke vulling. Zoals deze met speculaaspasta!
Categorie ontbijt, brunch, gebak, tussendoortje
Personen 8 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Roer de speculaaspasta met de boter, speculaaskruiden en een snufje zout glad. Rol het croissantdeeg uit en bestrijk het deeg met het speculaasmengsel. Laat aan één van de brede kanten 2 cm vrij.
  2. Rol het deeg in de lengte strak op en druk stevig aan, zodat de onbesmeerde rand plakt aan de rest van het deeg. Rek de rol ietsjes uit, zodat alles overal even dik is. Snijd de rol doormidden. Duw de uiteinden van de gehalveerde rollen tegen elkaar en draai om elkaar heen.
  3. Snijd de rol in 8 stukken en leg voorzichtig met de gelaagde kant naar boven in de holtes van de muffinvorm. Laat 10 minuten staan. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Bak de cruffins in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.