Overige video's

Speculaagjesdessert

4 eenvoudig desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (287)

Voorbereiden

Breng de melk aan de kook. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Roer het griesmeel met de suiker, sinaasappelrasp en speculaaskruiden door elkaar en voeg toe aan de melk. Breng al roerend het griesmeelmengsel aan de kook, kook circa 5 minuten door en giet in een schaal. Laat de griesmeelpudding afkoelen en roer af en toe door. Schil de overige sinaasappel dik tot aan het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het sap op en klop het sap met een garde door de griesmeelpudding.

Bereiden

  1. Giet een lepel griesmeelpudding in de glazen en verdeel hier een paar partjes sinaasappel en speculaaskruimels over. Maak zo nog een paar lagen.
  2. Dek de glazen af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Spuit vlak voor het serveren een grote toef slagroom erop en bestrooi met nog wat speculaaskruimels.
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (287)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.