recepten met munt

Munt recepten

Aromatisch toverblaadje

Je houdt ervan of je vindt het niks, maar één ding is zeker: munt kun je in veel recepten gebruiken. Vaker dan je denkt! Verse groene munt is fantastisch fris en geschikt voor desserts, soep en vele andere culinaire toepassingen.

Is muntthee gezond?

muntthee

Ja, het is heel gezond om muntthee te drinken! Deze thee bevat geen cafeïne of theïne en is calorie-arm. Bovendien is muntthee ook erg makkelijk om te maken. Het enige dat je nodig hebt is heet water en een paar takjes munt. Stop drie of vier takjes munt in een glas en giet het water eroverheen. Laat het geheel even trekken en drink het eventueel met een beetje honing als je de thee graag wat zoeter wil hebben. Drink je je thee het liefst heel zoet? Dan is deze Marokkaanse muntthee iets voor jou. Dan is muntthee helaas niet zo gezond meer door de suiker of honing.

Dessert met munt

dessert munt

Munt. You hate it or you love it! Ben jij een echte muntliefhebber? Munt is een perfect ingrediënt voor in je dessert. Wat dacht je van ananassorbet met munt? Of misschien wil je dit bijzondere toetje eens proberen: venkelsorbet met munt. Deze knaller van een dessert wil je sowieso een keer geprobeerd hebben: panna cotta met frambozencrumble en munt. Succes gegarandeerd! Tip: munt combineert ook heel goed met chocolade. Dus met die combinatie zit je altijd goed.

Dampende dranken
Dampende dranken

Van koffie speciaal tot hot chocolate

Meer warme dranken
Toetjesfeest
Toetjesfeest

Comfort food ten top

Meer verwentoetjes