Gember recepten

Gember recepten

Extra pit? Kook met gember

Op zoek naar recepten met gember? Al jaren veelgebruikt in de Oosterse keuken en ook hier gaan we de gemberwortel steeds meer waarderen. Ontdek de stille kracht van gember.

Wat is gember?

gember

Gember is een wortelknol van de gemberplant. Gember kan geraspt of gedroogd als gemberpoeder gebruikt worden. Gember wordt in Nederland vooral gebruikt in taaitaai, koek en gebak. In de Indonesische keuken wordt gember gebruikt in allerlei hartige gerechten, onder andere in babi ketjap en babi pangang. Gember heeft een vrij intense smaak en je moet er echt van houden. Gember kan in allerlei soorten recepten verwerkt worden: van gembercocktails tot een kipgerecht met gember en van gembersoep tot een gember cheesecake. Kook eens wat vaker met gember!

Gemberthee maken

gemberthee

Ben je uitgekeken op je standaard theesmaken? Maak eens wat vaker gemberthee! Met twee schijfjes gember kun je je thee helemaal ‘opspicen’. Een takje munt en een schijfje citroen erin en je hebt helemaal een luxe thee. En ook nog eens super gezond! Tip: koop een flinke gemberwortel. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak de gember in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries. Zo heb je altijd verse gember in huis!

Recept: thee met gember en munt
Aziatische recepten
Aziatische recepten

Aziatisch koken ingewikkeld? Welnee!

Alle recepten
Dampende dranken
Dampende dranken

Van koffie speciaal tot hot chocolate

Meer warme dranken