Overige video's

Spareribs met pittige pepermarinade

6 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 68 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
17 g
Hoofdingrediënten Spareribs (7) Rode peper (424)

Bereiden

  1. Snijd de spareribs eventueel in kleinere delen en kook circa 20 minuten in water met zout.
  2. Pureer intussen alle ingrediënten voor de marinade tot een pasta.
  3. Schep de spareribs uit de pan, dep ze droog en bestrijk met de marinade.
  4. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik een grillpan.
  6. Neem het vlees uit de marinade en meng de olie door de marinade. Bestrijk het vlees ermee.
  7. Rooster de spareribs in de oven of grillpan aan beide kanten bruin en bestrijk tussendoor met de marinade.
  8. Lekker met friet en sla.

Bereidingstip

Vervang de rum door sinaasappelsap of cognac.

Dit recept is ook lekker met schouderkarbonades. Je hoeft deze niet van tevoren te koken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 68 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
17 g
Hoofdingrediënten Spareribs (7) Rode peper (424)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.