Overige video's

Spanakopita

10 gemiddeld hapje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Feta (170)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng in een kom de spinazie met de eieren en verkruimel de feta erboven. Voeg de dille, knoflook, pijnboompitten en citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de vellen filodeeg met de olijfolie en schep wat van het spinaziemengsel aan de onderkant. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog twee keer naar elkaar toe tot het goedgevulde driehoekjes zijn.
  4. Herhaal dit met de andere vellen filodeeg tot je 10 driehoekjes hebt.
  5. Leg de hapjes op de bakplaat en bak de spanakopita in de oven in circa 25 minuten knapperig en goudbruin.

Wijnadvies

Fris, dorstlessend wit past het beste bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Feta (170)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.