Overige video's

Spanakopita-pasteitjes met spinaziesalade
Spanakopita-pasteitjes met spinaziesalade
(0)

Spanakopita-pasteitjes met spinaziesalade

Spanakopita is een Griekse spinazietaart die als bijgerecht wordt geserveerd. Met dit recept voor spanakopita-pasteitjes met spinaziesalade waan je je in Griekenland. Lekker voor bij de borrel!
Categorie lunch, hapje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 4 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Verhit 1 theelepel olijfolie en bak hierin 600 gram spinazie tot deze is geslonken. Zeef om het vocht te verwijderen. Snijd de spinazie fijner en meng met 1 ei, de feta, zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Schep wat spinaziemengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg. Vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Druk zoveel mogelijk lucht eruit en druk de randjes dicht met een vork.
  3. Klop het overige ei los en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  4. Meng intussen de overige spinazie met de tomaatjes en ui. Besprenkel met de overige olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer de salade bij de spinaziepasteitjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 4 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.