Overige video's

Spaghetti met venkel en gerookte zalm

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g

Bereiden

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de venkel in vieren en snijd het groen eraf. Bewaar het groen voor garnering. Snijd de venkel in ragfijne plakjes.
  2. Verwarm de olie en fruit de venkel met de knoflook circa 5 minuten.
  3. Kook de spaghetti in circa 8 minuten beetgaar.
  4. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en voeg dit samen met de dragon toe aan de venkel. Bak nog een minuut.
  5. Pers de citroen uit. Giet de spaghetti af en schep samen met de gerookte zalm door de venkel.
  6. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper en bestrooi met het venkelgroen.
  7. Lekker met een tomatensalade.

Variatie

Je kunt de venkel vervangen door witlof.

Wijnadvies

Zet maar vast een Pinot Grigio van Arthur Metz, Lizard of Montalto koud. Ook lekker overigens met Sea Breeze Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.