Overige video's

Spaghetti met tomaat, ansjovis en kappertjes

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in stukjes. Breng water aan de kook voor de spaghetti.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak hierin de knoflook en ansjovisfilets zodat de ansjovis licht smelt.
  3. Voeg de tomaten, cayennepeper, kappertjes en basilicum toe.
  4. Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en schep de spaghetti door het tomaten-ansjovismengsel.
  5. Voeg peper naar smaak toe. Garneer met partjes citroen.
  6. Lekker met een groene salade.

Bereidingstip

Maak eens een ansjovis-kappertjestapenade bij ciabattabrood of op geroosterd stokbrood (crostini). Pureer hiervoor 150 g zwarte olijven zonder pit, 2 eetl. kappertjes, 8 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap.

Wijnadvies

Hierbij past een lekkere witte of roséwijn uit Sicilië.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.