Overige video's

Spaghetti met spekjes en paddenstoelen in roomsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
24 g

Bereiden

  1. Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan in een kom.
  2. Bak in het achtergebleven spekvet de plakjes paddenstoelen in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Roer tijdens het bakken de plakjes knoflook erdoor.
  3. Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken.
  4. Giet de room bij de paddenstoelen en voeg de spekblokjes toe. Verwarm deze saus en breng op smaak met peper.
  5. Schep de spaghetti in een schaal en roer paddenstoelen, spekjes en roomsaus erdoor. Bestrooi met oregano.
  6. Verdeel de spaghetti over borden. Serveer de kaas er apart in een kom bij.

Bereidingstip

Laat voor een wat slankere versie de slagroom achterwege, of vervang deze door slankroom.

Variatie

Vervang de spekblokjes door blokjes ham. Deze hoeven niet te worden gebakken en worden slechts verwarmd in de room.

Wijnadvies

Dit vraagt om een betere wijn, een verdicchio of een jonge chianti.

Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
24 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.