Overige video's

Spaghetti met romige mosselsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een afgedekte pan, zonder toevoeging van vocht, in 6-10 minuten gaar.
  2. Week de saffraan in de wijn. Laat de mosselen afkoelen. Haal het mosselvlees uit de schelpen, maar houd circa 12 schelpen gevuld.
  3. Zeef het mosselvocht uit de pan in een fijne zeef met een schone doek erin en houd deze bouillon apart. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  4. Voeg de chorizo en knoflook toe en fruit nog 1 minuut op een lage stand. Blus af met de saffraanwijn en breng aan de kook.
  5. Voeg 100 ml mosselvocht en de room toe en kook circa 5 minuten op een lage stand tot de saus licht gebonden is. Kook intussen de spaghetti beetgaar en giet deze goed af.
  6. Schep de spaghetti en alle mosselen nog 2 minuten door de saus. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

Wijnadvies

Lekker bij dit recept is Vega Libre Rosado of schenk dezelfde wijn als in het gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.