Overige video's

Spaghetti met romige gehaktballetjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 955 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
29 g

Bereiden

  1. Laat het brood circa 10 minuten weken in de melk. Prak het brood fijn en vermeng het met het gehakt.
  2. Kruid het gehakt naar smaak, rol er kleine balletjes van en laat die in de koelkast afgedekt een uurtje opstijven.
  3. Verwarm een eetlepel boter en bak de balletjes in twee porties rondom bruin. Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de rest van de boter en het fijngesneden spek toe.
  4. Voeg na een minuut de bloem toe en roerbak heel kort tot de bloem van de bodem loslaat.
  5. Voeg de bouillon en crème fraîche toe en breng de saus al roerende aan de kook.
  6. Laat de saus wat inkoken en breng eventueel verder op smaak. Leg de balletjes in de saus en laat nog een paar minuten mee warmen.
  7. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de balletjes. Garneer eventueel met basilicum.

Bereidingstip

Lekker met een salade of broccoli.

Variatie

Voeg eens een mespuntje kaneel aan het gehakt toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 955 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
29 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.