Overige video's

Spaghetti met romige citroensaus en garnalen
Spaghetti met romige citroensaus en garnalen
(9)

Spaghetti met romige citroensaus en garnalen

Zin in spaghetti met garnalen? Probeer dit recept eens. Lekker romig en fris door de citroensaus en staat in een handomdraai op tafel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Spoel de garnalen onder koud water af en dep droog met keukenpapier. Schep ze om met wat zout, de knoflook en olie. Roer de mascarpone los met het citroensap en de Parmezaanse kaas.
  2. Kook de spaghetti beetgaar in water met zout. Bak een paar minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen in een koekenpan op een hoge stand in een paar minuten om en om gaar. Giet de spaghetti af en vang een kopje van het kookwater op. Laat de pasta goed uitlekken en schep terug in de pan met de warmtebron op een lage stand.
  3. Roer het mascarponemengsel door de spaghetti en voeg al roerend een paar eetlepels kookwater toe om de saus wat smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper en serveer de pasta direct met de garnalen. Bestrooi royaal met de citroenrasp en peper.
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.