Overige video's

Spaghetti met rode saus en kaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g

Bereiden

  1. Maak eerst de saus. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui glazig fruiten.
  2. Laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort fruiten om de scherpe smaak kwijt te raken.
  3. Voeg de gezeefde tomaten, de kruiden en het paprikapoeder toe en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de paprikablokjes en de kerstomaatjes toe en laat kort doorwarmen. Breng de saus verder op smaak met het citroensap, de suiker en wat zout en peper.
  5. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar, giet af en laat uitlekken.
  6. Doe de pasta in een met kokend water voorverwarmde schaal, schep er de rode saus op en bestrooi met de geraspte kaas.

Bereidingstip

Wie weinig tijd heeft, kookt de pasta en schept de blokjes paprika en de gehalveerde kerstomaatjes door een kant-en-klare kruidige tomatensaus.

Wijnadvies

Bij dit gerecht combineren jonge rode Italiaanse wijnen. Dat kan een jonge Chianti zijn, een Bardolino of een Valpolicella (15-17°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.