Overige video's

Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes
Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes
(23)

Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes is een echte klassieker. De gehaktballetjes zijn door de pecorinokaas zo smeuïg, dat je ze nooit meer anders wil eten. Echt een aanrader!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 905 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de Italiaanse kruiden en de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de courgette en pesto erdoor en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
  2. Kneed het gehakt met de rest van de Italiaanse kruiden, de pecorino, het paneermeel, paprikapoeder, ei, zout en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van. Leg de balletjes in de tomatensaus en laat zachtjes circa 15 minuten garen. Kook intussen de spaghetti.
  3. Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus op de spaghetti. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

Bereidingstip

Vervang de pecorino in dit recept door Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 905 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.