Overige video's

Spaghetti met mosselen en witte wijn
Spaghetti met mosselen en witte wijn
(3)

Spaghetti met mosselen en witte wijn

Eet spaghetti zoals een echte Italiaan! En dat betekent: niet snijden, maar draaien. Dit pastarecept met mosselen is simpel, maar uitzonderlijk lekker.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water een paar minuten af en verwijder beschadigde exemplaren. Stoom de mosselen circa 5 minuten in een afgesloten pan, tot de schelpen open staan en vocht hebben losgelaten. Laat afkoelen en haal dan twee derde van de mosselen uit de schelp. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Kook de spaghetti beetgaar in water met zout en giet af. Verhit intussen de olie in een hapjespan op een lage stand en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg een paar eetlepels kookvocht van de mosselen en de wijn toe en laat 1 minuut koken op een hoge stand.
  3. Zet de warmtebron laag en voeg de boter, het mosselvlees, de mosselen in schelp, de peterselie en spaghetti toe. Schep 1 minuut lang om. Verdeel over 4 warme diepe borden en maal peper erover.
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.