Overige video's

Spaghetti met gekaramelliseerde sjalotten en mozzarella

Spaghetti is altijd goed. Maar ga ook eens voor een andere variant dan spaghetti met rode saus. Wat dacht je van spaghetti met mozzarella en gekaramelliseerde sjalotten? Een ideaal recept voor doordeweeks.
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 2 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de sjalotten, knoflook en 1 eetlepel balsamico toe en bak in circa 15 minuten zacht en lichtbruin.
  2. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten. Voeg de ansjovisfilets en tomatenpuree toe aan de sjalotten en laat nog 10 minuten bakken op een lage stand, tot het een pasta wordt. Schep regelmatig om.
  3. Meng intussen de sla en paprika in een kom. Besprenkel met de overige olijfolie en overige balsamico en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de spaghetti door de sjalottensaus en voeg wat kookvocht van de pasta toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de spaghetti met de peterselie en scheur de mozzarella erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer met de salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.