Overige video's

Spaghetti met bloemkool en sardines

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
4 g

Bereiden

  1. Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten en giet ze af. Spoel er koud water over.
  2. Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  3. Verwijder de graatjes uit de sardines. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bloemkool met de knoflook 3 minuten.
  4. Voeg de gehalveerde sardines, de helft van de amandelen en de tomaten toe. Roerbak voorzichtig 2 minuten.
  5. Schep het roerbakmengsel door de spaghetti en warm goed door. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de rest van de amandelen en peterselie.

Variatie

Je kunt ook tonijn gebruiken in plaats van sardines. Vervang de spaghetti eens door couscous en de amandelen door pijnboompitten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.