Overige video's

Spaghetti met ansjovis en tomaatjes

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 1,5 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 4 eetlepels olie met de knoflook op een lage stand tot het begint te geuren, maar de knoflook nog niet verkleurt. Voeg de ansjovis en tomaatjes toe en laat op middelhoge stand zacht worden. Breng op smaak met chilipeper.
  2. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Schep de spaghetti door de saus en voeg de rest van de olijfolie toe. Hussel goed door elkaar zodat de saus zich aan de spaghetti hecht.

Bereidingstip

Bestrooi dit recept extra met basilicumblaadjes.

Wijnadvies

Ondanks de ansjovis past hier wel degelijk rood bij, zoals een lichtgekoelde Mastio della Loggia Bardolino.

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Loes 25-02-2020
Super lekker, persoonlijk wel even een salade bij gedaan van rucola melange met parmezaanse kaas, en nog wat bladspinazie door de pasta heen gegooid voor extra groente. Maar echt een TOP recept.