Overige video's

Spaghetti ‘avocara’

Zin in spaghetti met avocado? Maak dan eens dit recept! Spaghetti carbonara, maar dan met avocado en chorizo. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en dit gerecht zet je in 20 minuten op tafel. Lekker, makkelijk en snel!
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g
Print

Bereiden

  1. Kook de spaghetti beetgaar. Verhit de olie en bak hierin de chorizo knapperig op een lage stand. Houd apart.
  2. Schep het vruchtvlees van de avocado's en de helft van de kaas in een mengbeker. Giet de spaghetti af en houd 200 ml van het kookwater apart. Giet hiervan eerst de helft bij de avocado en kaas en pureer tot een gladde saus (voeg eventueel iets meer kookwater toe totdat de saus romig is). Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de avocadosaus met de chorizo door de spaghetti in de pan en roer nog 1 minuut door op de laagste stand. Serveer in diepe borden en bestrooi met de basilicum, peper en de rest van de kaas.

Bereidingstip

Vervang de chorizo in dit recept door gerookt ontbijtspek of pancetta of laat weg voor een vega pasta.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annienas 20-08-2020
Niet vies, maar ook echt niet voor herhaling vatbaar. Vandaar twee sterren. Het is de chorizo dat het lekker maakt.
Carola Johanningmeijer-Harmsen 02-08-2020
Vervang de chorizo door zongedroogde tomaat in reepjes voor een vegetarisch recept.