Overige video's

Spaghetti en roomsaus met kip en oesterzwammen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
10 g

Bereiden

  1. Bak de spekblokjes in een droge hapjespan uit tot ze bijna krokant zijn. Kook intussen de spaghetti beetgaar.
  2. Voeg de kipreepjes bij het spek en roerbak op middelhoge stand circa 2 minuten mee.
  3. Voeg de knoflook, Provençaalse kruiden en oesterzwammen toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg als laatste de kookroom toe en breng aan de kook.
  4. Schep de spaghetti goed door de roomsaus en breng eventueel op smaak met zout en peper. Garneer met rucola.

Bereidingstip

De oesterzwammen kun je vervangen door champignons.

Oesterzwammen kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Verpak ze luchtig in een papieren zak, voordat je dat doet. Oesterzwammen moeten blijven ademen. Laat je ze in een gesloten verpakking, dan worden ze vochtig en lelijk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Corry van Gemert 22-09-2016
Net gegeten erg lekker