Overige video's

Spaghetti carbonara met doperwten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
11 g

Bereiden

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de laatste 3 minuten de doperwten mee.
  2. Verwarm ondertussen de olie en bak hierin de spekblokjes op middelhoge stand tot ze licht kleuren.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  4. Giet de spaghetti met doperwten af en schep het mengsel direct in de koekenpan met het spek en de knoflook.
  5. Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om tot het ei als een laagje saus gestold is om de hete spaghetti.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti direct, met de rest van de kaas.
  7. Lekker met een tomatensalade.

Variatie

Ook lekker met Parmaham in plaats van spekjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.