Overige video's

Spaanse tortilla met smokey tomatensaus
Spaanse tortilla met smokey tomatensaus
(3)

Spaanse tortilla met smokey tomatensaus

Op zoek naar inspiratie voor gerechten voor een picknick? Zo’n aardappeltortilla is perfect om te delen tijdens een picknick!
Categorie hapje
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op een lage stand. Bak hierin de uien en aardappels circa 15 minuten, tot de aardappels gaar zijn.
  2. Voeg de eieren toe aan de pan. Schud de pan een paar keer en dek dan af met een deksel. Bak circa 5 minuten op middelhoge stand.
  3. Schuif de tortilla op een bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de koekenpan erop en keer het bord met de koekenpan erop om. Haal het bord weg en bak de tortilla in circa 3 minuten volledig gaar.
  4. Verwarm de (pikante) pastasaus met de paprikapoeder en overige olijfolie circa 5 minuten. Laat afkoelen.
  5. Snijd de tortilla in stukken en serveer met de saus. Verpak de afgekoelde tortilla om mee te nemen in folie en schep de saus in een afsluitbaar bakje.
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.