Overige video's

Spaanse stoof met chorizo en wortel-dillepuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 56 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 3,2 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de wortel, laurier, rozemarijn, tijm, ui en knoflook circa 10 minuten. Voeg de paprika en chorizo toe en bak 5 minuten mee.
  2. Voeg de bloem toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de wijn toe en kook nog 3 minuten.
  3. Voeg vervolgens de bouillon, sukadelappen en tomaten toe en stoof afgedekt 2 uur op een lage stand.
  4. Kook de stoof zonder deksel nog 10 minuten op een lage stand tot het stoofvocht iets is ingedikt. Serveer met de wortel-dillepuree (zie tiprecept).

Bereidingstip

Wortel-dillepuree: rooster 1 kilo wortels met 200 gram boter in de oven (180°C) in 40 minuten gaar. Pureer vervolgens met 150-200 ml room tot een gladde puree. Roer 1 bosje fijngehakte dille erdoor.

Wijnadvies

De chorizo zorgt voor een stevige bite in dit gerecht. Schenk daarbij de rode krachtpatser Estola Reserva.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 56 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 3,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.